Mycí maska na vlasy z lněné mouky

Mycí maska na vlasy z lněné mouky

 

Lněná mouka umyje vlasy a pokožku i sama o sobě, ale občas je fajn o sebe pečovat a dopřát si masku z více ingrediencí.

 

Dnes se s vámi podělíme o masku, která dokáže hned čtyři věci v jednom kroku. Umyje vám vlasy, bude o ně pečovat, hydratovat je a zároveň má lehoulinký tužící efekt a účes vám po ní bude přirozeně držet.

 

Green Heart on Google Na masku budete potřebovat:

2 lžíce lněné mouky

2 lžíce shikakai

1 lžíci amly

1 lžíci aloe vera

 

Toto množství mi stačilo na vlasy dlouhé pod lopatky. Pokud máte vlasy delší či hodně husté, přiměřeně přidejte.

 

Všechny suroviny promíchejte a zalijte horkou vodou. Důkladně vše smíchejte, aby se ingredience pořádně spojily, v masce nezůstaly hrudky a směs se dobře nanášela.

 

Green Heart on Google Nanášení a doba působení:

Před samotným nanesením masky vlasy i pokožku omyjte důkladně vodou a promasírujte pokožku hlavy. Masku naneste nejdříve k pokožce hlavy a zbytek natřete po celé délce vlasů.

 

Nechte působit minimálně půl hodiny, ale zároveň se snažte, aby vám směs na hlavě nezaschla. Je vhodné použít igelitovou čepici.

 

Poté vlasy trošku namočte, promasírujte je a masku důkladně vypláchněte.

 

Green Heart on Google Co můžete od masky očekávat?

Lněná mouka a shikakai se postarají, aby vaše vlasy byly perfektně umyté. Shikakai má antibakteriální účinky a maska je tak vhodná i na problémovou a citlivou pokožku. Lněná mouka vlasy i pokožku hydratuje a zanechá vlasy hebké a trochu natužené. Protože definuje vlny, je vhodná pro kudrnaté vlasy, ale i velmi jemným vlasům dodá objem. Amla se do masky přidává jako kondicionér a aloe vera pro hydrataci.

 

Green Heart on Google Jak to funguje v praxi?

Směs díky lněné mouce nabobtná a je příjemně mazlavá, velmi dobře se mi nanášela.

 

Masku jsem nechala působit déle než půl hodiny, ale doporučuji hlídat, aby opravdu nezaschla. Na místech, kde už stihla zaschnout, se špatně vymývala. (První zkušební recept byl s jogurtem a maska šla hodně špatně vymýt. Zpanikařila jsem, bála jsem se, že vlasy budu muset ostříhat. Raději jsem je tedy umyla znovu kašičkou z reethy. Ta okamžitě vytvořila pěnu na vlasech, která se mi nepovedla ani se šamponem. To byla známka toho, že maska opravdu dokonale umyla vlasy. Nakonec jsem ještě trochu zbylé mouky musela vyčesávat, ale výsledek mě příjemně překvapil a inspiroval mě k vyzkoušení tohoto fungujícího receptu. Jogurt do masek mám velmi ráda, ale kombinaci s lněnou moukou doporučit nemůžu.)

 

Po důkladném vymytí trochu mouky přesto ulpělo na vlasech, ale už mě to nevylekalo. Pro vůni jsem vlasy ještě přelila nálevem z okvětních lístků růže, který je vhodný i na pokožku hlavy.

 

Vyčesat mouku za mokra úplně nejde, tak se nelekejte. Vlasy jsem si vyfoukala, část mouky ze suchých vlasů sklouzla, zbytek jsem už jednoduše vyčesala.

 

Ten pocit! Po masce mám tak neuvěřitelně hedvábné a lesklé vlasy příjemné na dotyk. Vlasy drží, pocitově jsou jemně natužené. Jsem nadšená. Ta troška nepohody při vyčesávání stála za to.

 

Nechte se inspirovat a napište nám, jak jste byly s maskou spokojené vy!