Vlasové trápení: Nezkrotné kudrny

Pyšníte se bujnou hřívou, ale je pro vás někdy těžké své kudrny zkrotit? Poradíme vám, jak o kudrnaté vlasy co nejlépe pečovat.

Vlnité či kudrnaté?

Ať už vaše vlasy tvoří nedbalé lokny nebo husté prstýnky, potřebují především hydrataci. Té docílíte vhodně zvolenými vlasovými přípravky.

6 tipů pro kudrnaté vlasy

1) Vyhněte se přesušování a češte za mokra

Ochraňte své vlasy před okolními vlivy, které je mohou zbytečně vysušovat. Patří sem zejména nesprávné fénování horkým vzduchem, časté vystavování přímému slunečnímu záření, používání nevhodných vlasových přípravků, trvalá ondulace, či spíše chemické narovnávání vlasů a další radikální zásahy. Vlasy rozčesávejte vlhké, až mokré, kvalitním kartáčem, nebo hřebenem s širokými zuby a poté (suché) už nečešte.

2) Vyberte si hydratační šampon a kondicionér

Kudrnatým vlasům dělají dobře hydratační přípravky. Sáhnout můžete po pečujícím šamponu Regenerace konopím, který kromě konopného oleje obsahuje také zázračnou rostlinku aloe vera a měsíčkový extrakt. Se šamponem dobře ladí výživný kondicionér ze stejné řady. Pokud máte rádi tuhé šampony, bude pro vás ideální šampon s amlou a vanilkou.

3) Osvěžte své kudrny růžovou vodou

Růžová voda je blahodárná nejen pro pleť, ale také pro naše vlasy. Používat ji můžete místo kondicionéru, jako přísadu do domácích šamponů nebo příjemné osvěžení během dne. Vaše lokny budou zharmonizované, hydratované a nebudou mít sklony k elektrizování.

4) Regenerujte s pomocí zábalů

Pokud svým vlasům jednou týdně dopřejete regenerační balzám, brzy si všimnete, jak prokouknou. Získají lesk a potřebnou sílu a budou se i mnohem lépe rozčesávat. Na nezkrotné kudrny skvěle fungují zábaly z avokádového oleje, nebo kokosového oleje, které umí proniknout hlouběji do vlasu a hezky ho vyživit. Vyzkoušet můžete i zábaly s banánem, avokádem, medem, jogurtem či tvarohem a ajurvédskými bylinami.

5) Nebojte se olejů

S hydratací a výživou vám pomohou i oleje, které se nanáší na mokré až vlhké vlasy a poté už se neoplachují. Do délek funguje nejlépe olej arganový. Vždy si ale dávejte pozor, abyste oleje skutečně používali vždy jen na mokré nebo navlhčené vlasy. Jedině tak se vyhnete zbytečnému přesušování vlasů. 

6) Dejte šanci bylinkám

S bylinkami si můžete vyčarovat domácí šampon i oplach. Pro kudrnaté vlasy je ideální směs bylin na suché vlasy a pokožku. Obsahuje kostival, heřmánek, pampelišku, přesličku, lopuch, pískavici, chmel, bez, diviznu, proskurník, lékořici a kopřivu. Tato bylinná kombinace vaše vlasy zregeneruje, posílí a dodá jim plnost a lesk.