Hokus pokus: Kakao trochu jinak

Také milujete vůni kakaa? Mohly byste ho pít, jíst a nejraději byste se s ním obalily? Já to udělala. A to doslova.

Kakao je plné živin

Už dlouho mě zajímalo, jestli kakao může fungovat stejně jako šampon. A jak jinak se dopátrat odpovědi, než to vyzkoušet? Říkala jsem si, že by kakao mohlo šampon nahradit. Funguje totiž moc dobře jako suchý šampon, kdy vsákne mastnotu za sucha. Tudíž by to samé mohl zvládnout i za mokra. Dalším důvodem, proč jsem se do testování chtěla pustit, byl obsah živin. Kakao je doslova nabušené vitamíny a minerály, které vlasy i pokožka potřebují. Obsahuje vitamíny A, C, D, B komplex, vápník, železo a hořčík a další zdraví prospěšné látky. Dostatek hořčíku navíc zabraňuje nadměrnému vypadání vlasů.

Šampon i tělový zábal

Smíchala jsem cca 70 g kakaa s teplou vodou až vznikla hutná kaše. Vlasy jsem opláchla vodou a poté ke kořínkům i do délek vlasů nanesla kakaovou pastu. Hlavu jsem pořádně promasírovala, aby se kakao dostalo na celou vlasovou pokožku. A protože mi trochu kakaa ještě zbylo, využila jsem ho k namazání celého těla a zábal nechala chvíli působit. Díky příjemné kakaové vůni jsem se cítila skvěle. V tuto chvíli mi přišlo, že je kakao ve vlasech mazlavé. No jo, říkám si, vždyť kakao obsahuje tuk! Nechávám ho tedy na hlavě co nejdéle s tím, že kdyby náhodou nefungovalo jako šampon, dopřeju svým vlasům alespoň účinnou masku. Vydržela jsem asi 15 minut a poté kakaovou pastu důkladně vymyla.

Umytí reethou a amlou

Už po vysušení vlasů ručníkem jsem cítila, že jsou vlasy mastné. Kakao tedy rozhodně není no poo šampon! Ta vůně ale rozhodně stála za to. Namíchala jsem si tedy reehtu s amlou, nalila jsem do láhve teplou vodu a vlasy umývala postupně podle návodu v našem předchozím článku. Do lahve jsem přidala 3 lžíce reethy a  lžíci amly. K napěnění stačila tentokrát jedna lahev, ale každému stačit nemusí. 

Výsledek vás překvapí

A teď jste určitě zvědavé, jestli výsledek stál za to. Vlasy mám lesklé a hebké. Jemná kakaová vůně vydržela několik hodin po umytí. A co víc, vlasy jsem měla před kakaovou maskou suché a teď už ten pocit nemám. Pokožku těla mám také hebkou a krásně vyživenou. Kakao jako masku i zábal tedy rozhodně doporučuji.

 

Vyzkoušejte kakaovou masku také a napište nám, jak vám vyhovovala.