Recenze: Ručně míchané ajurvédské bylinky od Hanky

Ručně míchané ajurvédské bylinky jsou horkou novinkou v našem e-shopu. Kolegyně Marcelka se rozhodla nejprve otestovat účinky bylin sama na sobě. Zajímá vás výsledek? 

Zatěžkávací zkouška

Po několika dnech bez mytí mám velmi mastné vlasy. Nejvíce to schytává pokožka hlavy a prvních pár centimetrů od kořínků vlasů. Po česání hřebenem s kančími štětinami je těch mastných centimetrů ještě víc. Nejen, že se na mé vlasy nedá koukat, navíc mi to i fyzicky vadí. Přichází ideální chvíle na zatěžkávací zkoušku. Směs ajurvédských bylinek se teď bude muset činit.  

Nanášení bylinek

Celý balíček nasypu do misky a smíchám s teplou vodou až vznikne kašička. Paráda! Namočím si vlasy, promasíruju pod vodou pokožku hlavy a trochu vlasy vysuším ručníkem. Snažím se nanést směs bylinek na celou hlavu, hlavně ke kořínkům. Daří se a výjimečně nemusím ihned dělat generální úklid koupelny. Bylinky se mi povedlo namíchat s vodou tak, že kašička není ani moc tekutá ani moc hustá. Obě varianty by totiž byly špatné. Nakonec balím vlasy do ručníku.

Působení

Bylinky by stačilo nechat působit půl hodiny, možná i méně. Jenže od rozehraného pexesa se synem se mi nechtělo odcházet. Nechala jsem tedy bylinky na hlavě cca 40 minut. Vůbec to ale nevadilo, pocit ve vlasech mám stále příjemný.

Umývání

Po sundání ručníku nalévám na hlavu trochu vody, masíruji pokožku hlavy a cítím, že směs bobtná. V tu chvíli mě napadá, jestli náhodou i nepění. Po přidání další trochy vody zjišťuju, že mám ve vlasech skutečně bublinky. Po chvíli masírování vyplachuji bylinkovou směs vodou. Pro dnešek se vzdávám oplachu. Chci totiž vidět, jak budou vlasy vypadat jen po působení samotných bylinek.

Výsledek na jedničku

Vlasy suším, češu a foukám, jak nejlépe to umím. Už během fénování obdivuji, jak jsou mé vlasy jemné. Hotovo. Naprostá spokojenost. Však nic jiného jsem ani od Hanky nečekala. Díky, Hani! Tuto směs vřele každému doporučím a sama ji budu používat pořád.

Ale nebojte se, i nadále budu provádět hokusy pokusy. Jen jsem ráda, že teď vím, po čem sáhnout, když budu chtít svým vlasům dopřát dovolenou.

Ptáte se, které to jsou?  Směs Reeshi je to, co hledáte.