VYZKOUŠEJTE OIL CLEANSING METHOD

Spousta z vás určitě používá přírodní oleje k závěrečné péči po odlíčení a vyčištění pleti. Napadlo vás ale někdy, že kvalitní a správně vybraný olej dokáže pleť hloubkově vyčistit?
K čištění pleti olejem nezbytně patří i masáž obličeje, je to tedy skvělý způsob, jak si každý den udělat relaxační chvilku pro sebe.

TROCHA TEORIE NA ZAČÁTEK

Mnoho žen má problematickou a mastnou pleť. Možná mezi ně také patříte. V takovém případě vás asi napadlo, jak takový typ pleti může může olej vyčistit bez toho, aniž by ji ještě více zmastil. Opak je pravdou. Běžná pleťová kosmetika (gely a micelární vody) obsahují škodlivé látky jako jsou sulfáty, alkohol, parabeny nebo třeba mikroplasty (např. v peelingu). Děsivé, že? Tyto látky nejen že mohou pokožku dráždit, ale také z pleti odstraňují přirozený ochranný film - maz. Pokožka se proti tomu začne bránit a vytváří až nadměrné množství mazu.

Jednoduše řečeno - čím intenzivněji se budete snažit mastnotu z pleti odstranit, tím více mazu se na ní bude tvořit.

PROČ BYSTE MOHLA ČIŠTĚNÍ PLETI OLEJEM VYZKOUŠET?

  • Oleje čistí pleť opravdu do hloubky, ne jen povrchově.
  • Olejová čistící metoda dokáže z pleti odstranit ne příliš hluboké černé tečky.
  • Kombinací různých olejů si můžete vytvořit originální směs přesně na míru vaší pleti.
  • K této metodě patří i důkladná masáž obličeje, kterou předcházíte tvorbě nových vrásek.
  • Oleje jsou multifunkční - odlíčí make-up a dodávají pleti potřebné živiny.

 

Pomůže pleti v HYDRATACI, bez té se správná péče neobejde.

MÁ ČIŠTĚNÍ PLETI OLEJEM NĚJAKÉ NEVÝHODY?

Pokud se rozhodnete tuto metodu vyzkoušet, je potřeba počítat s tím, že výsledky nebudou hned. První dva až tři týdny můžete pozorovat mírné zhoršení stavu pleti v podobě akné. Je to ale přechodný stav, kdy se pleť čistí a detoxikuje. Po pár týdnech se ale stabilizuje a vy si budete moct užívat skvělé schopnosti olejů.

A JAK TO FUNGUJE V PRAXI?

Naprosto zásadní je správný výběr olejů. Olejová čistící metoda zahrnuje míchání dvou druhů olejů. Které to budou, záleží čistě na vás. Obecně však můžeme doporučit hutnější, těžší olej (například ricinový) v kombinaci s méně hutným, lehčím, hydratačním, který bude zároveň nosným. Toho by mělo být ve směsi více. Olejů je spousta a možná budete zprvu tápat, který si vybrat. Možná vám pomůže jednoduchý přehled:

  • Jojobový olej - je skvělým univerzálním olejem, sedne téměř každému typu pleti, je hydratační a jednoduše se vstřebává
  • Mandlový olej - hodí se především pro normální a smíšenou pleť, kterou zklidňuje
  • Avokádový olej - skvěle poslouží zralé, citlivé a suché pleti, kterou hydratuje
  • Meruňkový olej - hodí se pro problematickou, aknózní a suchou pleť, kterou také hydratuje
  • Olej z hroznových jader - je podobně univerzální jako jojobový, udělá dobře citlivé pleti, lehce se vsakuje
  • Pupalkový olej - je skvělý pro velmi problematickou pleť se sklonem k ekzému, obsahuje protizánětlivé látky, které pomáhají pleť hojit a zabraňují množení bakterií


Olejů je ještě více, například šípkový, arganový nebo nimbový. Můžete zkusit i kombinace, například raw bio argan a kokos. Výběr je opravdu bohatý.

Ať už si vyberete jakékoliv oleje, platí dvě základní pravidla: oleje by měly být nejlépe bio a LISOVANÉ ZA STUDENA.

POSTUP

  1. Nejdříve pleť navlhčete. Oleje by se nikdy neměly nanášet na nenavlhčenou pleť, mohou ji pak naopak vysušit. Do dlaně naneseme několik kapek olejů v poměru, jaký si sama zvolíte. Doporučujeme ze začátku zkusit například 10-30 % ricinového oleje a zbytek nosného oleje podle vašeho typu pleti. Pomůckou pro vás může být, že čím sušší pleť máte tím méně ricinového oleje použijte.
    Následně pleť masírujte alespoň 2 minuty. Každopádně čím déle, tím lépe. Oleje budou mít větší šanci dostat se k hlubším nečistotám a černým tečkám.
  2. Po této masáži je potřeba otevřít póry. Toho dosáhnete napařením pleti teplým ručníkem / žínkou. Malý ručník nebo žínku namočte do teplé (ne však horké) vody nebo ještě lépe do čaje z bylin, například ze sedmikrásek. Poté jej držte na pleti, dokud nevychladne. Tento proces opakujte alespoň 2-3x. Nakonec z pleti setřete přebytečný olej.
  3. Po důkladném vyčištění pleť potřebuje ošetřit a zhydratovat, jelikož samotné oleje neobsahují vodu. Skvěle se na to hodí květinové hydroláty, např.růžová, heřmánková nebo levandulová voda. 

 

Mokré pleti na konec dopřejte ochrannou vrstvu v podobě oblíbeného oleje, skvělý je například arganbambuckého másla nebo přírodního pleťového krému.