Co vám kadeřnice (ne)řekla

Říká se, že kadeřnice a kosmetičky ví nejvíc drbů. Jak by ne. Sedíme u nich hodinku, dvě, tři, pět :) … a za tu dobu se dá probrat všelicos. 

Ale jak často se své kadeřnice ptáte na to, jak byste měla pečovat o své vlasy? A jak vám její rady fungují? 

Pracovala jsem jako kadeřnice 20 let a ze zkušeností vím, že to, co je běžně doporučované (a co jsem dříve doporučovala i já), bych si na vlasy už nikdy nedala! Běžný šampon z drogerie? Děkuji, nechci. Rádoby bylinkový šampon z drogerie? Děkuji, také ne. Ale trvalo docela dlouhou dobu, než jsem prozřela.

Možná i vy jste zatím ve fázi, kdy vám prostě stačí „nějaký supr nový bylinkový šampon”, co vám doporučuje kamarádka (která zrovna objevila nějaký nový multilevel marketing). Neříkám, že musí být nutně špatný, ale… Víte, jaké ALE se za tím skrývá?

Ne každý bylinkový šampon je tak bylinkový, jak se tváří

Kopřivový šampon často kopřivu viděl jen z rychlíku. A i když vám ho doporučí kamarádka, protože jí vyhovuje, neznamená to, že bude vyhovovat vám. A možná nevyhovuje ani kamarádce, jen ona zatím není schopná to rozpoznat.

Ne, nemyslím si, že by vaše byla kamarádka hloupá a nevěděla, že jí něco nevyhovuje. Ze zkušenosti ale vím, že dokud nemáme srovnání, nemůžeme vědět, že je něco špatně. Nepoznáme rozdíl mezi dobrým a špatným, když jsme dlouhodobě v něčem nevyhovujícím. 

Možná jste jako ta žába

Znáte syndrom vařené žáby? Je to situace, kdy žábu dáte do studené vody, kterou začnete pomalu ohřívat. Jak teplota pomalu stoupá, žába se přizpůsobuje stále teplejší vodě a nevyskočí. Než si všimne, že je voda příliš horká, už se začne pomalu vařit.

Tento pojem se používá hlavně v osobním rozvoji, například v dlouhodobě nevhodných vztazích, ale dá se použít i tady!

Představte si, že celý život používáte klasickou kosmetiku z drogerie. Nebo používáte drahou kosmetiku z profi kadeřnické řady, kterou si kupujete od své oblíbené kadeřnice. Nebo že už delší dobu používáte „eko, bio” kosmetiku a zkoumáte složení každého produktu. 

Možná nastal čas zkusit nějakou zkratku

Co když vám řeknu, že ať se snažíte tak, či onak, možná stále nepoužíváte přípravky vhodné pro vaše vlasy? Co když vám řeknu, že možná vůbec nevíte, jaké máte vlasy a co je pro ně vhodné? 

Kdy jindy, než TEĎ je ideální čas s tím zatočit a poznat, co vašim vlasům a pokožce opravdu sedne! Pojďme to vypátrat spolu.

Použijeme k tomu tajemné zkratky jako NT, CGM, NO POO, LOW POO, ŽP. Co znamenají? Kdy a na jaké vlasy je každá z těch technik vhodná? Je některá zkratka ideální i pro vás? Dozvíte se.

Řeknu vám i tajemství, které vám možná ještě žádná kadeřnice neřekla

  • Jak poznat, jaký druh vlasů máte a jak se zbavit vašich problémů. 
  • Jak poznat, která péče je pro vás vhodná a která ne.
  • Jak poznat, že je čas na změnu a že něco opravdu nefunguje.
  • Podle čeho volit šampon, případně mycí přípravek.
  • Podle čeho volit péči.
  • Jestli je nutný kondicionér a zda je možné ho vynechat, či nahradit.

 

To všechno se dozvíte na dvouapůlhodinovém webináři, který jsem pro vás připravila a který teď můžete získat se 70% slevou! Cena záznamu webináře je pro vás nyní pouze 297 Kč.

A co kdybyste zjistila, že vlastně žádný šampon ani nepotřebujete?

Stovky, možná i tisíce českých žen nepoužívají šampon, a přitom mají zdravé, krásné a lesklé vlasy. Patřím mezi ně i já. Jak je to možné? I to si řekneme. Nejsou v tom žádné čáry-máry, jen zdravý selský rozum a velký kus přírody.

Možná jste právě teď ve fázi, kdy se zamýšlíte jak nad produkty, které používáte, tak i nad druhem péče, který použít. Možná vás to napadlo až teď, když čtete tento článek. Možná máte pocit, že o vlasech už víte skoro všechno. Ale opravdu je to tak? 

Přihlaste se na webinář a zjistěte, co vám pravděpodobně kadeřnice nikdy neřekla.