Hydratační mycí maska

Jogurtová mycí maska

 

Delší dobu mě lákalo vyzkoušet masku z jogurtu ale zároveň jsem měla strach, aby po ní nebyly vlasy mastné. Vlasy se mi u kořínků rychle mastí, ale zároveň, při nedostatku péče, se mi snadno vysuší délky. Hlavou se mi tedy honila otázka: “Bude to fungovat?” Nezbývalo, než to zkusit :)

 

Rozhodla jsem se tedy vyzkoušet masku, která vlasy zároveň umyje, bude je hydratovat a vyživovat, díky čemuž se budou i snadno rozčesávat.

 

To, že jsem chtěla aby maska byla i mycí, mě zase zavedlo k indickým auyrvédským bylinkám. Inspirovala jsem se na internetu, jen jsem masku trochu vyladila podle svých potřeb.

 

Co a proč jsem do své masky vybrala?

  • Reethu, protože obsahuje saponiny, skvěle myje. Vlasům dodá lehkost a objem.

  • Amlu, protože to je přírodní kondicionér a pozitivně působí i na pokožku.

  • Shikakai, protože obsahuje mnoho vitamínů, posiluje vlasové kořínky. Zabraňuje vysušování vlasů. Preventivně působí proti lupům.

  • Aloe vera, protože hydratuje.

  • Jogurt, protože díky bílkovinám a zinku pečuje o pokožku hlavy. Díky tomuto bude pokožka v rovnováze, nebudou se tvořit lupy a nebude svědit.

 

RECEPT:

Půl lžíce reethy

1 lžíce amly

2 lžíce shikakai

1 lžíce aloe vera

cca 200 ml jogurtu

 

POUŽITÍ:

Bylinky jsem zalila troškou horké vody, jen tolik, aby šly rozmíchat. Až vychladly, přidala jsem jogurt. Nanesla jsem na vodou umyté vlasy, z kterých jsem vymačkala vodu. Nejvíc směsi jsem nanesla k pokožce, zbytek do délek. Zabalila jsem do ručníku a nechala  jsem masku půlhodinu působit. Poté jsem promasírovala, přilila trochu vody a zase promasírovala. Nakonec důkladně vypláchla vodou.

 

VÝSLEDEK:

Jogurtovou masku jsem zkoušela dvakrát za sebou, vždy na mastné vlasy u hlavy, které ale byly před použitím masky v délkách suché. Poprvé jsem masku nechala ve vlasech jen půlhodinu a byla jsem mile překvapená, že vlasy jsou opravdu umyté. Byly vzdušné a hebké. Už první aplikace pomohla i na ty suché konce, ale úplně spokojená jsem až po druhém použití masky. Vlasy byly opravdu hodně vysušené a potřebovaly tak hodně opečovat. Podruhé jsem nechala působit hodinku, nicméně viditelný rozdíl nevidím, půl hodiny stačí.

 

Inspirovaly jsme vás? Jaké masky máte rády vy?