Jak minimalizovat kosmetickou taštičku na dovolenou?

Ve FB skupině NatuBea – přírodní péče o vlasy a pokožku často padá dotaz na přípravky, které si s sebou sbalit na dovolenou, abyste minimalizovali obsah své kosmetické taštičky. Proto vám přinášíme 3 praktické tipy, které vám na dovolené usnadní život.

Co vám usnadní dovolenou?

  • Přípravky s minimem chemie
  • Přípravky bez chemie
  • Přípravky pro suché a poškozené vlasy

 CO OPRAVDU POTŘEBUJEŠ _

Chci kosmetické produkty s minimem chemie

Vlasy

Pokud zastáváte low poo filozofii, vyzkoušejte tuhý šampon, kterým si můžete umýt vlasy i celé tělo. Obrácené použití, tzn. mýdlo na vlasy, však raději nepoužívejte. Pokud můžete oželet kondicionér (nepotřebujete ho pro snadnější rozčesávání), nahraďte ho jednoduše medem a kyselým oplachem. Citron s medem koupíte všude. A pokud bydlíte v hotelu, naservírují vám tyto ingredience na snídani.

Pleť

Med můžete použít také na pleť, například společně s olejem, který využijete i k péči o vlasy. Stačí nakapat pár kapek na vlhkou pokožku. Vaše pleť si zamiluje luxusní hydratační olej Jako růže.

Tělo

V kosmetické taštičce by neměl chybět krémový deodorant od YEMNA s malou krabičkou, ale zato úctyhodným objemem 50 ml. Jak vám zní název Letní bouřka? YEMNA vyrábí také úžasná mýdla, která se hodí i na čištění pleti. V horkém létě oceníte především osvěžující mýdlo Mentoholik.

Chci produkty zcela bez chemie

Vlasy

Jestliže patříte mezi zastánce no poo, pak si na dovolenou přibalte směs Reeshi. Pouhé 2-3 polévkové lžíce prášku zalijte jednoduše v hrnečku na čaj horkou vodou z kohoutku (cca 60°C) a poté přelijte do plastové lahve od vody (s pítkem). Nakonec směs protřepejte, dokud nevznikne mycí čaj. Tím pak dokonale umyjete jak vlasy, tak i tělo. Pozor si však dávejte na oči, reeshi velmi štípe.

Pleť

Na dovolené využijete i citron s medem. Rozhodně se však bez nich obejdete. Med můžete použít i na pleť společně s olejem. Lahvička 50ml mandlového oleje vyřeší jak čištění pleti, tak následné mazání i suché konečky vlasů.

Pokud jedete na chatu do přírody, můžete ke zkrášlování využít bylinky a z nich uvařené čaje. Jak postupovat v čištění pleti bez chemie najdete v článku Malý průvodce živou péčí o pleť.

Tělo

I přesto, že se vyhýbáte chemii, přírodní deodoranty a oleje od značky YEMNA se stanou vašim nepostradatelným pomocníkem nejen na dovolené.

Máte suché a poškozené vlasy nebo suchou pleť?

Pokud máte suché, případně chemicky narušené vlasy, určitě nevynechávejte kondicionér. A to dokonce ani v případě, že si myjete vlasy bez šamponu a používáte živou péči. Velmi účinný, přírodní a díky pumpičce i praktický a skladný, je kondicionér YEMNA ve 100ml variantě.

Do kabelky přihoďte také hydrolát, který kdykoliv osvěží jak suchou pleť, tak i vlasy. Máte doma velké balení, ale nechce se vám s ním tahat? Pořiďte si malou lahvičku s rozprašovačem.

Nezapomeňte ani na olej, nejlépe arganový. V případě hodně narušených vlasů, například od melíru, investujte do oleje MOROCCAN ARGAN OIL od značky NATULIQUE. Pokud budete na slunci, sáhněte po přípravku HEAT AND SUN, ke kterému si opět můžete přiobjednat malou lahvičku s rozprašovačem. Jestliže jsou vaše vlásky zdravé, bude vám pravděpodobně stačit živá péče a klobouk.

FACEBOOK Co si vybereš_

Už jste někdy živou péči zkusili? A co si berete s sebou na dovolenou?