5 důvodů pro živou péči: Proč umývat vlasy bylinnou moukou?

Obliba živé péče neustále roste. Zajímá vás, proč si vlastně lidé myjí vlasy bylinkami, moukou a dalšími dary přírody? Odpověď vám dá příběh mladé ženy, které živá péče pomohla vrátit vlasy zpět do formy.

Příběh ze života: Suchou pokožku s lupy vyléčila směs bylinek

Naši modelku Nelli, která má přirozeně kudrnaté vlasy, neustále svědila pokožka hlavy. Když se jí objevily také suché lupy, začala se bát, že by mohla trpět seboreou. Velmi se trápila, nesnášela pocit bezmoci. Hledala proto možnosti, jak tento nepříjemný stav změnit. Zkusila jinou značku šamponu, ale nepomohla jí.

Když uslyšela o živé péči, nejdříve se jí nová metoda příliš nezamlouvala. Nakonec si však zkusila umýt vlasy s pomocí bylinek, mouky, medu a podobných ingrediencí, konkrétně bylinnou moukou na kudrnaté vlasy. Ä jak dopadla? Živou péči doporučuje i ostatním. Má k tomu hned několik argumentů.

5 důvodů, proč byste i vy měli vyzkoušet živou péči

  1. Protože je krásné mít přirozené, zdravé a lesklé vlasy, a navíc vonět bylinkami.
  2. Protože je úžasné cítit čistotu o několik dní déle, než po umytí šamponem.
  3. Protože vás už po první aplikaci nesvědí pokožka a můžete se zbavit se lupů.
  4. Protože vám záleží na planetě, milujete zvířata a přemýšlíte o udržitelnosti.
  5. Protože vás prostě baví být jiná!

Protože! (3)

Co najdete v bylinné mouce na kudrnaté vlasy?

Lněnou mouku, mletý květ divizny velkokvěté, mletý kořen mydlice, mletý kořen kostivalu lékařského, mletou nať tymiánu, mletý kořen proskurníku, mletou nať proskurníku, mletou nať přesličky, mletý plod bezu černého, mletý květ slézu maurského, mletý kořen lopuchu, mletý květ měsíčku lékařského, mletý květ ibišku, mletý list rozmarýnu.

Použití mycí směsi a vlasové masky

  • Na 1 mycí/pečující zábal smíchejte minimálně 3 polévkové lžíce bylinné mouky.
  • Mouku zalijte horkou vodou z kohoutku (cca 60°C) do hustoty lívancového těsta tak, aby se směs dobře nanášela, ale zároveň netekla.
  • Důkladně promíchejte a nechte odpočinout alespoň do vychladnutí, lépe však hodinu.
  • Namočte si hlavu i vlasy. Vyždímejte přebytečnou vodu a naneste směs hlavně ke kořínkům. Do délek nanášet nemusíte (po čase byste totiž mohli mít pocit vysušených vlasů).
  • Vlasy stočte, zakryjte igelitovou čepicí a ručníkem. Nechte působit cca 30-45 minut. Dobu působení upravte podle své potřeby. Mouku nenechávejte na hlavě více než hodinu kvůli možné iritaci pokožky.
  • Poté přidejte trochu vody, pokožku promasírujte a mouku důkladně opláchněte. Ještě ve sprše vlasy pročešte a znovu je propláchněte.

 20200720_163535_2

TIP: Pokud chcete vlasy umývat bez zábalu, přidejte do směsi více mouky, případně mydlice, kaštanu nebo reethy. S reethou by mohla směs i lehce pěnit. Reetha navíc bylinnou mouku udělá více čisticí, až detoxikační.

Už jste vyzkoušeli naši novou bylinnou mouku? Podělte se o své zkušenosti v komentářích nebo nám napište na Facebooku, kde také najdete video, které z této zkušenosti vzniklo.