Recenze: Tmavě hnědá

Z testování nové tmavě hnědé barvy s převahou indiga vzešly hned dvě recenze. Podívejte se, jak se s nimi Veronice a Michaele pracovalo a jak vlasy po barvení vypadají.  

Veronika

Nanášení

Na svoji délku vlasů po ramena jsem použila 80 g prášku. Směs se míchala dobře, hrudky šly snadno rozmělnit vidličkou. Kaši jsem nanesla na umyté vlasy. Nanášela se stejně dobře jako hendigo, které jsem používala dříve. Oproti hendigu však byla tato směs zelenější, trochu hrubší a na věcech nezanechávala modré stopy. Vše šlo velmi dobře umýt.

Působení a vymývání

Vlasy jsem po nanesení zabalila a směs nechala působit 2 h a 40 minut. Poté jsem ji vymyla. Vymývání šlo dobře a rychle, ale musela jsem postupovat pečlivě, abych na žádné místo nezapomněla. Vlasy jsem opláchla vodou s citrónem, nechala minutu působit a opět smyla.

První dojem a rozčesávání

Mokré vlasy působily na dotek hrubě. Vlasová pokožka získala zelenomodrý nádech (mám ji hodně světlou), ale doufala jsem, že časem barva zoxiduje. Čelo, spánky a krk se zabarvily do šedivé barvy, která nešla moc dobře smýt vodou, ale podařilo se mi to s pomocí odličovače (na tamponku zůstávaly modré a zelené skvrny). Vlasy jsem jemně rozčesala, i když to nešlo tak dobře jako obvykle, a vyfoukala vlažným vzduchem.

Vlasy po pár dnech

Druhý den měla pokožka stále zelenou barvu, vlasy během dne mírně ztmavly. Zároveň zabarvily krk, který chytil šedomodrou barvu. Nechtěný odstín šel ale dobře smýt. Na oblečení ani polštáři jsem navíc žádné zabarvení neobjevila.

Po třech dnech od barvení jsem poprvé vlasy umyla šamponem. Během mytí se pustilo hodně modré barvy. Vymyla se i z pokožky hlavy a na ručníku se už žádná barva neobjevila.

Shrnutí

Se směsí se pracovalo dobře, velmi snadno se míchala i nanášela. Pár dní vlasy barvily krk do šedomodrého odstínu. Oblečení s polštářem však zůstalo čisté. Výsledná barva působí velmi přirozeně a na slunci hází pěkné teplé odlesky.

Původní barva, foceno na slunci:

 původní barva

Výsledná barva, foceno na slunci po dvou dnech od barvení:

nová barva na slunci

Výsledná barva ve stínu:

nová barva ve stínu

Fotky trochu zkreslují barvy, přijde mi, že ve skutečnosti nejsou odlesky až tolik červené.

nová barva ve stínu2

 

Michaela

Sjednocení barvy

Kdysi jsem nosívala tmavě hnědou chemickou barvu, která mi vyhovovala. Poté jsem se pustila do odbarvování, melíru, ombré atd. Nakonec jsem se rozhodla přejít na no poo a barvení čistou hennou. Bojovala jsem ale s barevnými rozdíly mezi odrosty a místy, kde se ještě držela chemická barva. Přála jsem si vlasy barevně sjednotit, ale ne za cenu opětovného barvení chemií.

Nanášení a vymývání

Nová barva od Hanky se dobře nanášela. Na vlasech jsem ji nechala působit cca 3 hodiny. Vymývala se trochu déle, ale to přičítám většímu množství použité barvy.

Povedený výsledek

Po umytí byly vlasy nádherně lesklé a hebké. Zpočátku jsem se trochu bála, že bude barva až moc tmavá, ale jsou v ní krásné hnědé odlesky. Jsem teď opravdu spokojená, protože mám konečně sjednocenou barvu.

 Michaela1

Michaela2