4 kroky k jemné pleti

Jemná jako Yemna

Toužíte po tom, aby byla vaše pleť dokonale jemná a hydratovaná? Může vám v tom pomoct příroda, zastoupená mladou trendy značkou přírodní kosmetiky Yemna. 

Ručně vyráběná kosmetika Yemna k nám přichází ze Slovenska a je naplněním ženských snů. Duší značky je její zakladatelka Sylvia, masérka a terapeutka v oblasti ženského zdraví, která miluje míchat vonné kompozice esenciálních olejů a účinky aromaterapie aplikuje ve svých recepturách.

Yemna se vyrábí v malých dávkách, a proto se k vám dostane vždy čerstvá. Všechny receptury jsou vlastní, originální, promyšlené a vyvíjené několik měsíců. Produkty neobsahují konzervanty a nebo jen velmi šetrné, tam, kde je to nutné. I proto si rozumí s naší Živou péčí. Nebojte se je kombinovat. Pojďme se kouknout na jednotlivé kroky, které povedou k dokonalé pleti.

Blogfotky

1. ODLIČOVÁNÍ A ČIŠTĚNÍ PLETI

Pokud se líčíte, bude se vám hodit Odličovací pleťový olej. Díky vybraným esenciálním olejům je olejíček antibakteriální a příjemně voní. Olej si poradí i s voděodolným make-upem. Pokud máte citlivější pleť a vyhýbáte se esenciálním olejům, odlíčení zvládnete i s mandlovým olejem

Na odlíčení, případně jen na dočištění pleti můžete použít i Přírodní micelární vodu. Zbaví vás nejen nečistot, ale právě i oleje, což bude důležité pro další krok, hydrataci. Pleť můžete dočistit také nálevem ze sedmikrásky či břízy. Obě bylinky obsahují jemné čisticí látky, přírodní saponiny, které fungují podobně, jako micely, tenzidy v micelárce. Navážou na sebe nečistoty a mastnotu a poté s nimi „skočí” do vody a vaše pleť zůstane čistá.

Někdy je nejjednodušší vzít kostku mýdla a obličej pořádně vymydlit. Vyhovuje to problematické pokožce a všem, kteří se pohybují v prašném prostředí. Uhlí a marocký jíl – přírodní mýdlo je přímo vyrobené pro tyto účely. Podobnou sílu a jednoduchost použití zažijete s marockým jílem. Ten můžete nechat na obličeji i jako čistící detoxikační masku.

2. HYDRATACE

Čistá pleť čeká na další péči. Pokud se necháváte pohladit přírodou, nebude tento krok poslední. Je potřeba pleť navlhčit. Použijte některý z hydrolátů, zralá pleť ocení damašskou růži, aknózní pleť zas levanduli nebo heřmánek. Přírodní pleťové oleje ani balzámy neobsahují vodu, a proto nemůžeme pleť namazat ihned tak, jako jsme zvyklé z klasické péče. Výhodou je ale absence syntetických látek a konzervantů. 

Péčí o naši pleť chceme docílit, aby pokožka nevysychala. Na suché pleti bez šťávy vyniknou vrásky. Ty se na vyschlé pleti i snadněji tvoří. Ovšem nestačí na pleť po ránu chrstnout vodu z konve a čekat, že všechno bude dobré. Většině z nás to stačit nebude. Může za to náš životní styl, životní prostředí a samozřejmě přibývající věk. Pro zářivou pleť je nejdůležitější pitný režim, a to hlavně zevnitř. Napijte se a čtěte dál.

Pokud vaše pokožka ztrácí vláčnost, dejte jí také napít. Vyberte Esenci s kyselinou hyaluronovou, díky které si pokožka vláčnost udrží snadněji a déle. Esenci můžete střídat s hydroláty, které vybírejte dle potřeby pleti.

3. ZÁVĚREČNÁ PÉČE

Na závěr vaše pleť potřebuje pohlazení, ochranu do každého počasí. Balzámy použijte poté, co vaše pleť zůstala vlhká po nanesení esence nebo hydrolátu. Yemna má balzámy jak na suchou, mastnou, tak i problematickou pleť. Vyzkoušet můžete i oleje Rovnováha nebo Omlazení. Na pleť můžete použít i oleje a másla z kategorie Živá péče.

Oleje a balzámy vytváří na pleti jemnou ochrannou vrstvu, která ji chrání před vysušením a nepříznivým počasím. Pomáhají udržet pokožku vláčnou, nevysušenou. Samotné oleje nehydratují, nemají jak, protože neobsahují vodu. Pokud je ale opravdu dáte na navlhčenou pleť, dle návodu z předchozího kroku, pak hydrataci a vláčnost vaší pleti dokáží udržet. Možná i proto se u některých olejů píše, že pleť hydratují, přestože to technicky není možné. Jejich funkce je okluzivní a zjemňující, neboli zvláčňující. (Poznámka. V angličtině occlusive a emollients.)

4. NEZAPOMEŇTE NA laskavost

Buďte na sebe hodná a laskavá. Dopřejte si jemnost i ve smýšlení o sobě sama. Občas svůj obličej pohlaďte i jen tak, bez produktů. Sebeláska, laskavost, dobrá nálada a kvalitní spánek je ten nejlepší lifting!