Sedmikráska květ

 

Sedmikráska pomáhá při ekzémech, vyrážkách, akné a kožních zánětech. Nálev ze sedmikrásky je vhodný k čištění pleti.

Dostupnost Zvolte variantu Skladem (> 7 ks) Skladem (7 ks)
Varianta
Můžeme doručit do
10.7.2020 10.7.2020
40 Kč 70 Kč od 40 Kč    
Značka NatuBea
Kategorie BYLINKY (řezané)
 

Účinky sedmikrásky podle našich předků

Čaj z květu sedmikrásky má čisticí a močopudný účinek. Zároveň podporuje pocení, proto je dobrý při artritidě, dně, akné a dalších problémech s kůží. Sedmikráska obsahuje triterpensaponiny, saponiny, třísloviny, hořčiny, sliz, minerální látky, pryskyřice, organické kyseliny, flavonoidy, inulin, polyiny a stopy éterického oleje. Zevně se používá formou obkladů a koupelí. Pomáhá při kožních vyrážkách, hnisavých kožních zánětech, ekzémech, akné a vředech.

Jak používáme sedmikrásku my

1 – 2 PL sedmikrásky společně s okvětními plátky růží a případně dalšími bylinkami (heřmánek, bříza, indický prášek brahmi) zalijte horkou vodou jako čaj a nechte louhovat minimálně do zchladnutí.

Tento čaj pak můžete použít k čištění pleti s pomocí kosmetických tampónků (nejlépe pracích) nebo malého ručníku.

Náš tip na voňavou péči

Do misky si nachystejte horký výluh z bylinek (sedmikráska, bříza, růže) a namočte do něj malý ručník. Na suchou pleť naneste lehce nahřátý (stačí i v dlaních) mandlový olej, promněte krouživými pohyby celý obličej, promasírujte a zároveň obličej čistěte.

Ručník, který byl namočený v bylinkovém čaji, vyždímejte a setřete s ním olej z obličeje. Propláchněte ho v teplé vodě, vyždímejte a vraťte do misky s bylinným čajem. Opakujte čištění s pomocí oleje. Znovu setřete ručníkem a ten znovu properte ve vodě a vyždímejte. Znovu namočte do bylinek a dočistěte zbytky oleje. Properte a naposledy namočte do bylinek, tentokrát vyždímaný ručník na chvíli přiložte na obličej a nechte chvíli působit.

Následně aplikujte úžasnou a voňavou růžovou vodu a hned na vlhkou pleť aplikujte olej (arganový, opunciový, směs).

Balení na výběr:

  • DOYPACK sáčky 35 g a 70 g

 

INCI:

Sedmikráska obecná/květ (Flos bellidis)

Upozornění:

Toto zboží není schváleno jako kosmetika a my ho tak nenazýváme, ani nenabízíme. Naší zákonnou povinností je proto informovat vás, že jakékoli použití zde uvedeného zboží na pokožku, je na vaši vlastní zodpovědnost, protože se nejedná o schválenou kosmetiku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.