Pleťová maska nejen na vrásky

Pleťová maska nejen na vrásky


Stejně jako o vlasy i o pleť můžeme pečovat jen tím, co nám příroda nabízí. Zapomeňte na hotové výrobky a přidejte se k nám.


Dnes vyzkoušíme pleťovou masku z amly, medu a jogurtu. Pleť po ní bude vypnutá, hebká a zbavená nečistot. Díky opakovaným aplikacím bude maska působit proti vráskám, pigmentovým skvrnám a akné.


???? Příprava

Protože se nejedná o čistící masku, nejdříve si důkladně vyčistěte obličej. Nejlépe to zvládnete pomocí oleje a nálevu z květů sedmikrásek či listů břízy. Přesný návod najdete na našem webu. Obličej by měl být před nanášením masky teplý.


???? Recept

2 - 3 lžičky amly zalijte troškou horké vody, promíchejte a přidejte lžičku jogurtu a lžičku medu. Vše nakonec prošlehejte společně vidličkou nebo metličkou. Konzistence směsi by měla připomínat jogurt.


???? Nanášení pleťové masky

Pokud nemáte speciální štětec na masku, budou vám stačit čisté ruce. Do nanášení masky se pusťte co nejdříve po namíchání a vyhněte se okolí očí a rtů. Když masku budete nanášet krouživými pohyby, usnadníte uvolnění odumřelé kůže. Snažte se masky na pleť navrstvit co nejvíce. Pak si lehněte a 20 - 30 minut relaxujte.


???? Ošetření obličeje po masce

Pleť důkladně omyjte teplou vodou. Pomoci si můžete kosmetickým (látkovým) tamponkem. Počkejte, až se teplota pleti vyrovná a pak pokožku důkladně hydratujte, třeba květovou vodou.


???? Moje pocity, moje doporučení

Maska může mít pokaždé trochu jinou konzistenci. Záleží na tom, jak moc máte hustý med a jogurt. Podle toho upravíte množství amly. Pokud máte hustý jogurt i med, amly vám budou stačit nejspíš dvě lžičky.


1. S maskou jsem si připadala dost srandovně ???? Myslete na to, abyste někoho nevylekali.


2. Po umytí masky jsem pleť hydratovala růžovou vodou a vmasírovala pár kapek oleje do ještě vlhké pokožky.


3. Pleť jsem měla po nanesení masky opravdu hedvábnou a tento pocit trval až do večera.


4. Pokud vám zbyde trocha masky, můžete jí použít do směsi na mytí vlasů.


Zdroj inspirace na tuto masku:

https://superfoodprofiles.com/amla-face-mask-recipes-better-skin