Vlasové trápení: Roztřepené konečky

Roztřepené konečky jdou často ruku v ruce se suchými a poškozenými vlasy. Vliv na ně může mít nevhodná péče, barvení klasickými barvami i mechanické poškození. Nejlepším řešením je zkrácení vlasů, mytí vlasů bez agresivní chemie, kyselé a bylinkové oplachy, šetrné česání a správné foukání vlasů (s pomocí kvalitního kartáče) a následná regenerace prostřednictvím olejů. 

6 tipů na roztřepené konečky

1. Zkrácení vlasů

Špatná zpráva je, že ve chvíli, kdy už máte vlasy roztřepená, žádná maska už je nadobro nezacelí. Nejlepší službu vám prokáže kadeřník, který vám vlasy zkrátí a novým sestřihem je i příjemně odlehčí. O rozdílu mezi stříháním v salonu a doma, jsme už psaly v tomto článku. Jakmile se poničených konců zbavíte, příroda vám pomůže předejít dalšímu třepení.

2. Používejte regenerační vlasovou péči

Pro vlasy se sklonem k třepení jsou vhodné regenerační low poo šampony. Dobře funguje šampon Regenerace konopím s obsahem konopného oleje, aloe vera a měsíčku. K podpoření hydratace si k němu rovnou pořiďte i výživný kondicionér ze stejné řady.

3. Dejte šanci bylinkám

Z bylinek si můžete doma vyrobit oplach nebo šampon. Blahodárné vlastnosti má kostival, přeslička, heřmánek, chmel, proskurník, divizna, lopuch i lékořice. Směs bylin na suché vlasy a pokožku navrací vlasům hydrataci, sílu, lesk a plnost.

4. Zkuste oleje

Oleje dodají vlasům výživu, lesk a pružnost. Na zábaly je vhodný například kokosový nebo avokádový olej. Oba si poradí s velmi poničenými vlasy a navíc zjednoduší i následné rozčesávání. Jako prevence proti roztřepení působí nejlépe arganový olej, který nezapomeňte nanášet na vlhké vlasy, po umytí a před foukáním. Stačí opravdu 2-3 kapky, nepřehánějte to, ať si vlasy příliš nezatížíte

5. Brahmi

Prášek brahmi nazývaný také bylinou milosti obsahuje spoustu cenných látek. Nachází se v něm vitamin C, vitaminy skupiny B, vápník, selen, hořčík, zinek, betakaroten a další antioxidanty. Vlasy posiluje, vyživuje pokožku a působí i proti padání vlasů. Při pravidelném užívání je ideální prevencí proti roztřepeným konečkům. Dokáže totiž zacelit a uhladit vlas a zároveň ho i vyživit. Z prášku si můžete vyrobit masku nebo výživný olej. V přesném návodu vám řekneme, jak na to.

6. Shikakai

Přírodní šampon ze shikakai vaše vlasy perfektně vyčistí a zároveň vyživí. Je ideální pro ty z vás, které trápí suché vlasy, svědící pokožka a konečky se sklonem k lámání. Shikakai najdete i ve směsi ajurvédských bylinek, která zatočí nejen s roztřepenými konečky.