Sléz maurský - květ

 
Novinka Efekt lupa
  • 1 z 2
 

Nabízíme v balení: DOYPACK sáčky 35 g, 70 g

Dostupnost Zvolte variantu Skladem (> 6 ks) Skladem (3 ks)
Varianta
Můžeme doručit do
15.11.2019 15.11.2019
54 Kč 98 Kč od 54 Kč    
Značka Natubea
Kategorie BYLINKY NO POO (sušené)
 

INCI

Sléz maurský (latinský název: Malva mauritiana)

Upozornění

Toto zboží není schváleno jako kosmetika a my ho tak nenazýváme, ani nenabízíme.

Vlastnosti podle našich předků

Dříve se odvar nebo macerát ze slézu maurského používal na léčbu kožních onemocnění, jako je lupenka, kožní záněty, či exém. Sléz totiž zmírňuje svědění, tlumí zánětlivost a obnovuje růst nových buněk.

Přírodní látky, které oceníme ve slézu jsou slizy, třísloviny, silice, šťavelan vápenatý, pektin a cukry. Květy k tomuto navíc obsahují i barvivo (malvín) a vitamín C.

V péči o vlasy a pleť se využívá právě pro ten sliz. Ve vlasech pomáhá udržet vlhkost, působí jako kondicionér. Na pleť se používá jako pleťová voda, přirozeně udrží pokožku hydratovanou a navíc má stahující účinky, pomáhá udržet pleť mladistvou. Mírní zarudnutí pokožky.

Použití

2-3 polévkové lžíce slézu zalijte cca 3-4 dcl vody pokojové teploty a macerujte nejlépe přes noc. Následně sceďte, nejlépe přes plátýnko a vymačkejte i zbytky slizu z květů. Používáme jako oplach, už nesmýváme. Můžeme taky nastříkat na vlasy z rozprašovače.

Stejně jako květy bezu, tak i sléz má silné antivirové a antibakteriální účinky, tím pádem zklidňuje pokožku a zároveň působí preventivně v boji s kvasinkami (seborea, lupy a plísně).

Pokud budete používat macerát ze slézu jako pleťovou vodu, doporučujeme předtím pleť vyčistit například pomocí nálevu z listů břízy. Potom můžete použít jeden z olejů vhodných na pleť.

Znovu upozorňujeme, že je naší zákonná povinností informovat Vás, že jakékoli použití zde uvedeného zboží na pokožku, je na vaši vlastní zodpovědnost, protože se nejedná o schválenou kosmetiku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.